RUUKKIGOLF | BRUKSGOLF

25_5_RUG_slideshow_2 25_5_RUG_slideshow_1 2018_RUG_slideshow_3 25_5_RUG_slideshow_3 2018_RUG_slideshow 2018_RUG_slideshow_4x 2018_RUG_slideshow_7x 2018_RUG_slideshow_2

HIEKKAMÄENTIE 100 /
SANDBACKAVÄGEN 100
10420 POHJANKURU / SKURU
PUH / TEL 019-245 4485

KENTTÄ  SULJETTU
RANGE SULJETTU
PAR-3 SULJETTU
GOLFAUTOT  ei sallittu

CADDIEMASTER
Suljettu 
Puh/ Tel. 019 - 245 4485
toimisto(at)ruukkigolf.fi

TOIMISTO
ma-pe 9-15
(vain puhelimitse 0443597459)
toimisto(at)ruukkigolf.fi

RAVINTOLA
Suljettu 

 

viiva moduli

SEURAA MEITÄ / FÖLJ OSS

flickr icon   instagram icon   fb icon

viiva moduli

RAVINTOLA 

Suljettu

viiva moduli

celsa mange raseborg K_supermarket firkars ido j_trading olvi sassi trial visma kiljavanranta FiskarsVillage_teksti_logo2015 TALLINK_LOGO_COLOR_RGB Teknos_logo_RGB suomeng tapoila wrdshus bilhus FOTOFABRIKEN_logoalt-4LITEN KC-logo_600px_2 EkenäsEnergi nordea_logo westglass raseborgsbygg

viiva moduli

SÄÄ / VÄDERRuG saa

viiva moduli

RUUKKIGOLFIN
PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIEkenäsEnergi

viiva moduli

ALOITA GOLF

Jos olet kiinnostunut golfista tai olet golfharrastuksesi alkumetreillä, niin olet tullut oikeaan paikkaan! Ruukkigolfiin ovat kaikki golfista kiinnostuneet ja kaikenikäiset ja-tasoiset golfarit tervetulleita.

MITEN ALOITTAA?
Golfin pelaamisen voit aloittaa monella eri tavalla. Voit tulla itseksesi harjoittelualueelle ja rangelle (harjoituslyöntipaikka) tai jonkun golfaavan kaverisi kanssa. Voit osallistua golfopettajan (Pro) alkeiskurssille tai ottaa häneltä yksityistunteja.

Ruukkigolfin junioritoimikunta vetää aikuisten harjoitteluryhmää lasten harjoittelun yhteydessä. Lasten vanhemmat tai vaikkapa isovanhemmat voivat harjoitella samaan aikaan kun lapset ovat harjoituksissa, mutta se on myös avoin muille aikuisille. Tässä ryhmässä harjoittelevat niin aivan aloittelijat kuin nekin, joilla on jo greencard (ns. golfin ajokortti) mutta jotka eivät ole vielä päässeet kunnolla vauhtiin. Harjoitteluryhmässä on myös mahdollista suorittaa greencard. Ryhmässä harjoitellaan lyöntitekniikkaa, sääntöjä, miten pitää käyttäytyä kentällä ja ohjatuissa peli-illoissa pääsee jopa oikealle kentälle pelaamaan.

MISTÄ GREENCARD KOOSTUU?
Etiketti
Golfin etikettiin kuuluvat huomaavaisuus toisia pelaajia kohtaan, turvallisuus, pelaamisen nopeus sekä kentän kunnosta huolehtiminen. Etiketti on hyvin tärkeä osa peliä, vaikka sillä ei ole sääntöjen asemaa.
Turvallisuus
Golf voisi olla vaarallinen laji, elleivät kaikki kentällä pelaavat tietäisi määrättyjä perusasioita kuten milloin on turvallista lyödä, miten kentällä liikutaan ja miten toimia vaaratilanteissa.
Golfkentästä huolehtiminen
Jokainen pelaaja on mm. velvollinen korjaamaan pallon alastulojäljet viheriöillä (greenit), palauttamaan irtilyödyt turpeet paikoilleen sekä haravoimaan jälkensä hiekkaesteissä (bunkkeri).
Säännöt
Säännöt pitää osata tarpeeksi hyvin kun aloittaa pelaamisen. Sääntötuntemus auttaa myös etenemään pelatessa ilman turhia viivytyksiä.
Pelitaito
Mitä enemmän pelitaitoa pelaajalla on, sitä enemmän hän nauttii pelistä. Pelitaitojen karttuessa myös pelin kulku nopeutuu. Tätä arvostavat myös muut pelaajat.

MITEN PÄÄSTÄ PELAAMAAN KUN GREENCARD SUORITETTU?
Kentälle päästäkseen pitää pelaajalla olla jonkun golfseuran jäsenyys (sisältää vakuutuksen). Pelaamaan lähtiessä on pelimaksu oltava maksettu. Se tarkoittaa yhden kierroksen greenfee-maksua tai kausipelioikeutta. 

Ruukkigolfissa vuoden 2014 jäsenmaksu on aikuisilta 75 € ja juniorieilta 43 €. Liittymismaksua ei ole. 
Kun olet liittynyt johonkin golfseuran jäseneksi, sinun kannattaa miettiä kuinka paljon aiot pelata. Jos pelaat vaan muutaman kierroksen kaudessa niin kannattaa maksaa greenfee. Jos pelaat enemmän, niin kannattaa vuokrata kausipelioikeus ja jos golf-kärpänen puree kunnolla, voit harkita osakkeen ostoa, koska ne ovat tällä hetkellä edullisia. Ruukkigolfin osakkeen pelioikeuteen kuuluu aikuisen pelioikeuden lisäksi yhden juniorin pelioikeus.

JÄSENYYS, PELIOIKEUS, OSAKE?
Aloittelijan on usein vaikea mieltää jäsenyyden, pelioikeuden ja osakkuuden eroja.
Tässä hieman selvennystä asiaan:
1. Golfseuran jäsenyys ei yleensä takaa vielä pelioikeutta eli se ei sisällä kentän käyttömaksua, mutta osa jäsenmaksua on pelivakuutus.
2. Pelioikeus (vuokrattuna) tarkoittaa, että pelaajalla on oikeus pelata kentällä vapaasti silloin kun kenttä on normaalisti auki.
3. Golfosakkeella omistat ikään kuin ”osan kenttää”. Käytännössä golfosakeyhtiöt toimivat asuntoyhtiöiden tavoin. Osakkaat päättävät millaista hoitotasoa kentällä ylläpidetään, kuinka paljon annetaan tilaa vieraspelaajille ja mitkä ovat vuotuiset yhtiövastikemaksut. Pitkällä tähtäimellä ajateltuna golfosakkeen omistaminen on sijoitus omaan harrastukseen. Osakkaana takaat itsellesi ja kenties lapsillesi harrastusmahdollisuuden myöhemmin.

YHTEENVETO– ohjeet golfin aloittamista harkitsevalle:
1. Ilmoittaudu golfin alkeiskurssille
2. Suorita greencard
3. Liity golfseuran jäseneksi
4. Vuokraa pelioikeus kentälle (kun kuitenkin pelaat enemmän!)
5. Harkitse osakkeen ostoa, eteenkin nyt kun hinnat ovat kohtuulliset